TKDK Hibeleri Artık Tüm İllerde

Tarımsal Faaliyetlerinizde % 60-75 ARASI HİBE OARANLARINDA Avrupa Birliği Fonlarından YARARALNARAK Yatırım yapınız. Ülke Ve Kendi Ekonominizde İyileştirme Ye Katkı Sağlayınız.  Yararlanabileceğiniz Yatırım Konuları Aşağıda Başlık lar Halinde Sunulmuştur. Daha Detaylı Bilgi Alabilmeniz İçin İletişime  Geçebilirsiniz.

GSM: 052 784 29 1 7

 

IPARD III Programı kapsamında:

M1- Tarım İşletmelerinin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar: Süt, kırmızı et, kanatlı et yetiştiriciliği ve yumurta tavukçuluğuna destek verilecek.

10- 150 baş süt ineği-75-800 baş koyun keçi-5-50 baş manda kapasiteli süt üretim amaçlı ahır, ağıllar destek kapsamında

30-250 baş besi sığırı-75-500 baş kapasiteli koyun/keçi-10-50 baş besilik manda-Kapasiteli et üretim  amaçlı ahırları destek kapsamındadır.

% 60-75 arasında değişen oranlarda hibe desteği verilmektedir.

M3- Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanmasına Yönelik Yatırımlar: Süt işleme, peynir altı suyu, süt toplama merkezleri, likit yumurta, et işleme, kesimhane, kombinalar, meyve-sebze depolama, su ürünleri işleme ve depolama gibi alt sektörlere destek verilecek.

30.000- 3.000.000,00 avro arası % 50 hibe + yenilenebilir enerji ve atık yönetimi varsa ek % 10 daha destek)

M4- Tarım-Çevre-İklim ve Organik Tarım: Erozyonla mücadele, biyoçeşitlilik ve organik tarım konularında pilot bölgelerde gönüllülük esasına dayalı başvuru yapan faydalanıcılara telafi ödemesi yapılarak destek verilecek.

M5- Yerel Kalkınma Stratejilerinin Geliştirilmesi – LEADER Yaklaşımı: Kırsal alanlarda kurulan Yerel Eylem Grupları ile kırsal bölgelerin kalkınmasına yönelik projeler desteklenecek.

M6- Kırsal Alanda Kamu Altyapı Yatırımları: Yol, köprü, atık yönetimi, su yönetimi, bilgi-iletişim teknolojileri, yenilenebilir enerji yatırımları konularında yerel yönetimler desteklenecek.

Yol köprü inşası ve modernizasyonu, su yönetimi( su temini, arıtma, filtrasyon)  Hibe oranları , gelir elde edilen yatırımlarda % 50 , diğerlerinde % 100

M7- Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme: Bitkisel üretim, arıcılık, katma değerli ürünler, el sanatları, kırsal turizm, makine parkları ve yenilenebilir enerji tesisleri yalnızca kırsal alanlarda olmak koşuluyla desteklenecek.

HİBE Oranları( % 60- %70(genç çiftçiler), yenilenebilir enerji ve atık yönetimi varsa proje kapsamında ek % 10 daha hibe)KIRSAL TURİZM( KONAKLAMA, 20 ODA, YEME İÇME TESİSLERİ REKREASYONNALANALRI)

M10– Danışmanlık Hizmetleri: Bu hizmetler kırsal alanda faaliyet gösteren tarımsal işletmeler ve çiftçilere yönelik danışmanlık hizmetlerinin tasarlanması ve bunların finanse edilmesinde kullanılacak

DURSUN GÜLER-ZİRAAT MÜHENDİSİ- TKDK (IPARD) PROJE DANIŞMANI-                    

TEL: 0532 784 29 17